Wie herinnert zich niet de aangrijpende uitzending van De Wereld Draait Door uit 2013 waar oud-profvoetballer Fernando Ricksen bekend maakt dat hij lijdt aan ALS. Draag jij jouw sportieve steentje bij aan de strijd tegen deze afschuwelijke ziekte door mee te doen aan de Toer voor ALS?

We vertellen je graag alles over dit evenement en hoe jij mee kunt doen.

Meer over ALS

ALS is een dodelijke ziekte waar helaas nog geen medicijn voor is. De exacte oorzaak van de progressieve spierziekte is nog niet bekend en na de eerste diagnose leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar.

Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek is nodig om de oorzaak en een medicijn tegen deze slopende ziekte te vinden.

Meedoen aan de Toer voor ALS

De Toer voor ALS is een laagdrempelig en Coronaproof sportevenement waar iedereen aan mee kan doen, ook jij! Op jouw eigen gekozen sportieve manier strijd je samen met ons tegen deze mensonterende spierziekte.

Hoe doe je mee aan de toer voor ALS? Het antwoord is simpel: stel jezelf een sportieve uitdaging, challenge yourself en go! Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 en tot 8 november 2020 schrijf je je eenvoudig in op www.toervoorals.nl.

Zo ren, schaats of fiets jij jouw kilometers in de strijd tegen ALS. Een fluitje van een cent toch!

Hardlopen tegen ALS

Als hardloper maak jij graag kilometers in de frisse buitenlucht. De afstand en de tijd die je gaat afleggen, zijn onbelangrijk. Als je maar meedoet!

Ren je op je eigen tempo nu eindelijk een keer die halve marathonafstand in je eigen woonplaats of ga jij voor een prachtige trailroute door de natuur in herfstkleuren? Hoeveel en waar je ook rent, vergeet niet dat het al aardig fris is en zorg ervoor dat je met de juiste onderkleding op pad gaat.

Schaatsen tegen ALS

De schaatsbanen zijn weer geopend en op het kunstijs kun jij alweer je eerste baantjes trekken. We hopen allemaal dat we deze winter weer op natuurijs kunnen schaatsen, maar op het kunstijs is het alvast genieten.

Hoeveel rondjes ga jij schaatsen voor jouw Toer voor ALS of ga jij elf keer of op elf verschillende banen schaatsen als een alternatieve Toer voor ALS Elfstedentocht?

Met goed passende schaatskleding, ga jij in elk geval fris van start. Bij ProSalton kun je terecht voor schaatsonderkleding, alle benodigde schaatsaccessoires en natuurlijk een schaatspak op maat.

Fietsen tegen ALS

Fiets jij in de herfst en winter ook gewoon door? Heerlijk bikkelen met je mountainbike over modderige met blaadjes bezaaide paadjes door weer en wind. De Limburgse afstand van de Toer voor ALS 2019 was 159 kilometer.

Fiets jij deze kilometers dit jaar in jouw eigen omgeving of kies jij je eigen afstand? Ga in elk geval goed voorbereid op pad en zorg allereerst voor die perfect zittende fietshelm. Zo minimaliseer je de impact van een val op je hersenen.

De stijlvolle en aerodynamische fietshelmen van het merk Casco zijn onze favoriet, niet alleen superveilig, maar ook nog eens met de juiste looks. Check ook onze blog met de wielertrends voor herfst 2020 .

Garmin tegen ALS

Garmin zet zich als sportief bedrijf in voor Toer voor ALS. Je kunt je via het toonaangevende bedrijf op gebied van navigatie en GPS ook inschrijven voor twee verschillende teams (Team Garmin en Team Tacx).

Natuurlijk zijn er ook mooie prijzen aan verbonden. Doe jij mee aan de Toer voor ALS, dan maak jij vijf keer kans op een Garmin Forerunner 245 en nog eens vijf keer op een Garmin Edge 530.

Wil je hiervoor in aanmerking komen, schrijf je dan hier in bij Team Garmin. Je hoeft hierbij geen speciale prestatie neer te zetten, jouw deelname en inzet zijn het allerbelangrijkste.

Samen in de strijd tegen ALS

Samen staan we sterk en kunnen we zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar ALS. Welke sportieve uitdaging jij voor jezelf stelt, maakt niet uit.

Meedoen is het enige dat telt, want elke meter is weer een stapje extra in de strijd tegen deze slopende ziekte.

Het team van ProSalton wenst je heel veel succes en met de juiste sportkleding en accessoires weet je zeker dat jij goed voorbereid van start gaat in jouw Toer voor ALS.