Als echte schaatsliefhebber kun je vast niet wachten tot de schaatsbanen hun deuren openen. Vanaf de maand oktober kun je op de meeste kunstijsbanen jouw schaats kunsten weer vertonen.

Natuurlijk hoop je op een strenge winter, zodat je je schaatskrachten kunt meten met natuurijs, maar de kunstijsbaan is een mooie start en de perfecte trainingslocatie.

Misschien heb jij zelfs wel een schaatstrip naar het buitenland in de planning, waar natuurijs een zekerheid is. Hoe en waar je ook van plan bent te gaan schaatsen, met de juiste schaatskleding ben jij altijd klaar om het ijs te betreden.

Start met schaatsonderkleding

Om warm te blijven in de kou is schaatsonderkleding of thermokleding de eerste en belangrijkste laag. De functie van die laag is duidelijk: jouw zweet optimaal afvoeren. We hoeven jou niet uit te leggen dat een droog lichaam veel langer warm blijft dan een nat lichaam. De schaatsonderkleding van F-Lite wordt dan ook gemaakt om jouw lichaam droog en op de juiste temperatuur te houden. Speciale stoffen en technieken nemen jouw transpiratievocht op en transporteren het naar buiten. De slim fit pasvorm zorgt ervoor dat de kleding optimaal werkt en jij optimaal kunt presteren.

De F-Lite Ultralight 70  onderkleding is de lichtste onderkleding op de markt, die je het gevoel geeft geen onderlaag aan te hebben. Kies je voor de F-Lite Ultralight 140,  kies je voor een meer universeler model, dat ook prima geschikt is als schaatsonderkleding.

Alle F-Lite schaatsonderkleding biedt jou ongekende bewegingsvrijheid, voelt zacht aan en zorgt ervoor dat transpiratievocht afgevoerd wordt. Een onmisbaar item bij de juiste schaatskleding.

Een Custom Sportswear schaatspak

De volgende laag is het schaatspak dat nauw om je romp, armen en benen sluit. Het schaatspak zoals we het nu kennen, werd geïntroduceerd in de schaatswereld in de jaren ’70. Inmiddels weten we dat hoe sneller het pak is, hoe sneller jij kunt schaatsen!

Niet voor niets wordt er veel onderzoek gedaan naar welk materiaal de minste luchtweerstand oproept. Ontzettend belangrijk is de pasvorm van jouw schaatspak en de bewegingsvrijheid die jij ervaart. Jij moet tenslotte zonder beperkingen kunnen bewegen en presteren. Lycrastoffen in je schaatskleding ondersteunen tevens je spieren, zodat je minder snel vermoeid raakt.

Een schaatspak moet aanvoelen als een tweede huid en daarom is Custom Sportswear de ideale oplossing als jouw schaatspak tussen de standaardpakken te vinden is of jij een unieke schaatsoutfit zoekt. Met Custom Sportswear kun jij het schaatspak ontwerpen dat jou als gegoten zit en aan al jouw wensen voldoet.

In de digitale wereld van kleur en design is alles mogelijk, dus neem een kijkje in onze 3D-configurator en laat je verrassen.

Schaatshelm

Een schaatshelm beschermt jouw hoofd tegen ernstig hersenletsel. Bij het schaatsen van marathonwedstrijden of toertochten is een helm zelfs verplicht. Met al die scheuren in het natuurijs is vallen niet altijd tegen te gaan, dus bescherm je hoofd goed.

De juiste helm zorgt er ook voor dat de luchtstroom naar je hoofd verminderd wordt, zodat jij beter kunt presteren. Belangrijk is dat de helm comfortabel zit en een mooie bijkomstigheid is dat de gestroomlijnde vorm jou nog sneller over het ijs laat glijden.

Accessoires voor je schaatsoutfit

Je kunt je schaatsoutfit zo compleet maken als nodig is. Een goede sportbril of skibril zijn onmisbaar tijdens het schaatsen op natuurijs.

De brillen van de merken CASCO en Smith Optics zorgen voor maximale zichtbaarheid en een perfecte pasvorm en je kunt de lenzen aanpassen aan wisselende weersomstandigheden. En vergeet je handen en vingers niet!

Wist jij dat er zelfs onderhandschoenen bestaan?

Extra bescherming bij extreme kou

Ben jij zo’n bikkel die vooral geniet van het schaatsen in extreme kou? Zorg dan voor extra bescherming tegen kou en wind. Denk aan neopreen overschoenen met een extra sneeuw- en wind werende laag voor over je schaatsen en een H.A.D (multifunctionele sjaal) als fijne verwarming voor je nek.

En natuurlijk niet vergeten om je gezicht, oren en tenen in te smeren met watervrije vaseline en je lippen met lippenbalsem met zonbescherming.

Extra tips schaatsen open water

Met de juiste schaatskleding ben je optimaal beschermd tegen de kou en kan jouw lichaam de beste prestaties leveren. Graag geven we je nog een aantal bruikbare tips als je gaat schaatsen op open water in binnen- of buitenland. Schaats niet alleen Check de plaatselijke ijsomstandigheden Kijk uit voor windwakken bij laaghangende zon Schaats niet op ijs met sneeuw Vergeet je mobiel en reservekleding niet Houd voldoende afstand van elkaar Check website KNSB waar je veilig kunt schaatsen in Nederland.

De juiste schaatskleding bij ProSalton

Het team van ProSalton wenst je een succesvol en ijskoud schaatsseizoen! Heb je vragen over de juiste schaatskleding of andere sportkleding?

Neem dan contact met ons op per mail (info@prosalton.nl) of bel ons op 0226 750 050