Hoe belangrijk is onderhoud aan je fiets?

Je racefiets of mountainbike is, als het goed is naast je eventuele partner en kids, je belangrijkste sportmaatje. Samen maken jullie vele kilometers door weer en wind en natuurlijk in het heerlijke zonnetje. Om zo lang mogelijk van je fiets te genieten, is het superbelangrijk dat je zorgt voor het juiste onderhoud.

De eerste stap is je fiets goed schoonhouden. Hoe je dat doet? Graag geven we je vijf tips voor het schoonmaken van je racefiets of mountainbike.

1.Spuit je fiets schoon met water

Dat vuil moet eraf! Zeker als het wat slechter weer is, is je racefiets en zeker je moutainbike gewoon vies. Voordat je begint met het schoonpoetsen, moet je daarom eerst dat overtollige vuil kwijt. Doe dit het liefst zo snel mogelijk na thuiskomst, zodat het vuil minder kans krijgt om vast te gaan zitten.

Spuit je fiets af met water en zet die kraan niet volledig open. Minder druk voorkomt de kans op beschadiging. Wil je geen water gebruiken voor je fiets? Pak dan een zachte doek en veeg je fiets voorzichtig schoon. Is je fiets nog niet schoon? Gebruik dan een sopje met Dynamic Bike Cleaner.

Blog-13-Dynamic-foto-2

2. Ontvet je racefiets of mountainbike

Weg met dat overtollige vet op je frame en draaiende onderdelen! Gebruik hiervoor een speciale fietsontvetter. Een algemene ontvetter kan jouw fiets beschadigen en dat is het laatste dat je wil. Spuit je ketting, cassette, derailleur en tandwielen in met Dynamic Chain Cleaner.

Even laten inwerken en na circa vijf minuten desgewenst nog een keer inspuiten. Even afspoelen met water en vervolgens verwijder je met een schoonmaaktool voor je ketting of borstel het overtollige vet of vuil. Wist je dat je ook superhandige doekjes hebt om je ketting onderweg te ontvetten. Ook ideaal op vakantie!

3. Smeer de draaiende onderdelen van je racefiets of mountainbike

Smeren maar! Natuurlijk wil jij ook een altijd soepel lopende ketting. Smeer je ketting daarom in met kettingolie, zodat de bewegende delen probleemloos blijven werken. De olie beschermt jouw ketting tegen water en roest. Breng de olie druppel voor druppel aan voor een optimaal resultaat.

Blog-13-Dynamic-foto-3

4. Wax of polish het frame van je racefiets of mountainbike

Laat die fiets maar shinen! Je fietsmaatje is weer helemaal schoon. Nu is het tijd voor de finishing touch. Met een wax of polish breng je niet alleen een beschermend laagje aan, maar laat je je fiets ook stralen.

De wax zorgt er tevens voor dat vuil minder makkelijk aanhecht, dus dat scheelt je weer tijdens je volgende schoonmaakbeurt. Heb je ook al zin om weer op je fiets te stappen voor de volgende rit? Trek je mooiste sportoutfit aan en shine, samen met je fiets!

5. Met een complete onderhoudsset heb je alles in huis

Gemak dient de mens! We maken het je nog eenvoudiger om je fiets goed te onderhouden met de Dynamic Bike Care Box. Met deze complete fiets onderhoud set heb je alles in huis om jouw fiets in topconditie te houden. Geen excuus meer.

Met deze laatste van de vijf tips voor het schoonmaken van je racefiets of mountainbike weet jij precies hoe je de levensduur van je fietsmaatje kunt verlengen. En dat wil jij toch ook?

Blog-13-Dynamic-foto-4

Ben je op zoek naar meer informatie of persoonlijk advies? Neem contact op met het team van SPORTSWEARHOUSE. Bel 0226-750 050 of mail naar info@sportswearhouse.nl.