Maattabellen collecties

Wanneer je niet kiest voor op maat gemaakte kleding uit onze categorie Custom Sportswear, maar voor de collectiekleding van één van de merken die wij importeren.

Let op:
er is een andere maattabel voor op maat gemaakte kleding van
ProSalton custom sportswear

Onderstaande maattabellen zijn alleen te gebruiken i.c.m. ons assortiment
collectiekleding van verschillende merken die wij importeren

De maattabellen zijn bedoeld als hulpmiddel om de juiste maat te bepalen. Gebruik deze dan ook als richtlijn, waarbij de definitieve vaststelling van je maat onder je eigen verantwoordelijkheid valt. De passing van de kleding is verschillend, zowel Italiaans als Noord-Europees.

Bij Noord-Europese maatvoering; je normale confectiemaat is ook de maat van deze sportkleding.
Bij Noord-Europese maatvoering; voor een slim fit-tenue bestel dan wellicht zelfs een maatje kleiner.
Bij Italiaanse maatvoering; je kiest 1, maar vaker zelfs 2 maten groter dan je normale confectiemaat.

G4 Dimension

Italiaanse maatvoering

2018_new-sizing-chart

F-Lite

Noord-Europese maatvoering

Kidneykaren

Noord-Europese maatvoering

kidneykaren-sizes

Bont Cycling Shoes

In oven aanpasbaar aan voetvormen:
Normale voet, knikvoet, platvoet, knikplatvoet of holvoet.

Hoe bepaal je de juiste maat?

Om je maat te vinden, plaats je een meetlint en een stuk papier op een vlak oppervlak tegen een muur. Met je hiel op ongeveer 1 mm afstand van de muur, ga je op het meetlint staan, rol je je gewicht langzaam naar voren op de voorvoet terwijl je je hiel stevig op de grond houdt. Kijk naar beneden en meet de afstand vanaf de muur tot je langste teen. Noteer de lengte. Laat je voet nog steeds op z’n plaats, gebruik een rechte rand in een verticale positie en plaats deze tegen het breedste deel van beide zijden van de voet. Meet de breedte over het breedste deel van je voet en noteer het aantal in millimeters. Herhaal deze stap voor beide voeten.

Als je dit niet zelf kunt doen, laat dan iemand de metingen uitvoeren terwijl jij je concentreert om de hele voet te allen tijde met de grond verbonden te houden.

Nadat de metingen zijn gedaan, gebruik je eerst de horizontale mm-schaal op de maattabel om je maat (lengte) te vinden. De mm-maten op de kaart zijn de exacte lengte van de meting die we gebruiken om de schoenen te bouwen. Als je merkt dat je mm-maat precies hetzelfde is als een waarde op de maattabel, wil je misschien een maat groter kiezen om je tenen wat ruimte te geven. Je meet bijvoorbeeld je voeten en de lengte van je linker- en rechtervoet is respectievelijk 278 mm en 280 mm. Als je op zoek bent naar een Helix, Riot+ Series, Vaypor S of een ander model uit de bovenste maattabel, zou je precies maat 44,5 hebben. Zoals gezegd, dit is echter de exacte lengte van de schoen en tenzij je wilt dat je schoenen erg strak zijn, moet je 5-8 mm extra toevoegen aan je metingen om rekening te houden met de teenruimte en de dikte van de sok. Dit resulteert in de meest geschikte maat. In dit voorbeeldgeval kies je dus maat 45.

Beweeg na selectie van maat (lengte) naar beneden om de meest geschikte breedte te selecteren. We raden aan om 1 mm toe te voegen om de meest geschikte breedte te vinden. Je kijkt bijvoorbeeld naar een Vaypor S en hebt vastgesteld dat je beste schoenmaat 45 is (rekening houdend met de extra lengte die aan je voetafmetingen wordt toegevoegd). Je breedtes zijn respectievelijk 105 mm en 107 mm en dus, met een extra 1 mm, zou je nog steeds passen binnen de Standard Fit.

Voeten smaller dan 100 mm is Narrow Fit.

Voeten breder dan 110 mm is Wide Fit.

GripGrab

Elk lichaamsdeel een aparte maattabel.

SHOECOVERS

GLOVES

HEADWEAR

Bezoek onze showroom